Naast het nieuwsVeiligheid

Dronken passagier American Airlines op de vuist | Video

Een passagier van American Airlines ging deze week op de vuist omdat hij geen bier geschonken kreeg. De man zou al dronken zijn voordat hij om het eerste biertje vroeg. Dat schrijft de Miami Herald.

Aanklacht
Vlucht 1293 was woensdag onderweg van St. Croix naar Miami. In de aanklacht die is ingediend staat dat de man al dronken zou zijn toen hij aan boord kwam. De steward zei dat de man na een toiletbezoek hulp nodig had bij het verlaten van de wc en dat hij hierbij anti-homo scheldwoorden naar hem riep.

Schreeuwen
Een passagier filmde het voorval en zette meerdere video’s op Youtube. Nadat het bier werd geweigerd begon de man te schreeuwen. “U moet gaan zitten, ik breng u niet nog meer bier. We zijn er over een uur. Waarom heeft u deze houding? U heeft al een aantal bier gehad”, zei de steward vervolgens tegen hem.

Gevecht
Ook andere passagiers kregen het te verduren nadat zij tegen de man zeiden dat hij rustig moest worden. Zij kregen doodsbedreigingen, waarop een gevecht ontstond die vervolgens werd gesust door de steward. De crew besloot om niet uit te wijken naar een andere luchthaven. Eenmaal geland in Miami werd de man gearresteerd door de politie en overgedragen aan de FBI.

Professioneel
In een reactie prijst degene die de filmpjes maakte de crew voor het professionele handelen. American Airlines zegt in een verklaring: “We bedanken onze crew voor het zorgen voor onze klanten en we zijn elke dag trots op het werk dat zij verrichten.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button