AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Moeilijk jaar voor Jet Airways door hoge olieprijs

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft een moeilijk jaar achter de rug en noteert een nettoverlies van 79,3 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers over het boekjaar 2017/2018 die de maatschappij dit weekend publiceerde.

Operationeel
De maatschappij wijt het verlies aan de hoge olieprijzen, de druk op tarieven en de waardedaling van de Indiase Rupee. Op operationeel gebied ging het beter: zo steeg het aantal passagiers met 10,3 procent en de bezettingsgraad met 2,3 procent. Ook breidde Jet haar netwerk tussen India en Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten uit en ging een partnerschap aan met Etihad Airways en de codeshare met Air France-KLM en Virgin Atlantic werd uitgebreid.

Resultaten
“De financiële resultaten van het laatste kwartaal waren zwakker als gevolg van de aanhoudende stijging van de prijs van Brent-olie en zonder dat daar een stijging van de ticketprijzen tegenover stond. Tevens hadden we te maken met boekverlies als gevolg van de waardedaling van de Indiase Rupee. Deze uitdagingen noodzaken ons tot een voortgaande transformatie met een sterke focus op het verlagen van onze kosten, het vergroten van onze operationele betrouwbaarheid en het optimaliseren van de klantervaring”, aldus Vinay Dube, CEO van Jet Airways.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button