fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Royal Brunei Airlines neemt eerste A320neo in ontvangst

In het Franse Toulouse heeft Royal Brunei Airlines de eerste A320neo voor de maatschappij in ontvangst genomen, zo meldt vliegtuigfabrikant Airbus.

Eerste
De ontvangen A320neo is de eerste van zeven vliegtuigen die de staatsluchtvaartmaatschappij van Brunei bij de Europese vliegtuigbouwer besteld heeft. Sinds 2003 vliegt de airline met enkel Airbus toestellen. Met de A320neo wordt de huidige vloot van zes A320ceo’s uitgebreid.

A320neo
De A320neo voor Royal Brunei Airlines heeft een drie klassen configuratie. Passagiers kunnen plaatsnemen in 12 businessclass stoelen, 18 economy plus stoelen en daarnaast zijn er nog 120 stoelen in economy. Het toestel wordt aangedreven door CFM International LEAP-1A26 motoren.

Londen
Niet alleen ontving de luchtvaartmaatschappij de eerste A320neo, ook vliegen zij vanaf komende winter voor de eerste keer rechtstreeks naar Londen. De airline zal vanaf 28 oktober dagelijks met een Boeing 787-8 Dreamliner tussen het Brunei International Airport en Londen Heathrow vliegen. De directe vlucht tussen Brunei en Londen neemt zo’n 14 uur in beslag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button