AirlinesNieuwsProfessional

Vakbonden Air France dreigen met nieuwe acties

Non-executive chairman Anne-Marie Couderc van Air France-KLM gaat de komende dagen in gesprek met de inter-union vakbonden. Als ze weigert te onderhandelen over het salaris, dan komen er mogelijk nieuwe acties. Dat zegt Grégoire Aplincourt, president van pilotenvakbond SPAF tegen de Franse krant Le Figaro.

Onderhandelingen
De bonden hebben een brief ontvangen van Couderc waarin zij heeft voorgesteld elkaar de komende dagen te ontmoeten. De inter-union vakbonden willen de gesprekken afwachten voordat er een besluit wordt genomen over nieuwe acties. “Als Anne-Marie Couderc serieus onderhandelt, dan zal er geen nieuwe staking komen. Maar als er niet wordt onderhandeld over het loon, dan zal de vakbond reageren”, aldus Aplincourt.

Leiding
Na het vertrek van Jean-Marc Janaillac werd Couderc op 15 mei aangesteld als non-executive chairman, wat vergelijkbaar is met de voorzitter van de Raad van Commissarissen in Nederland. De dagelijkse leiding van de Air France-KLM groep ligt nu in handen van Pieter Elbers, president en ceo van KLM, Frédéric Gagey, de financieel directeur van Air France-KLM en Frank Terner de topman bij Air France.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button