NieuwsVeiligheid

KLM-piloot opgepakt met teveel alcohol in bloed

Een KLM-piloot is vrijdagmorgen in Oslo bij een alcoholcontrole opgepakt omdat hij een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed had. Hij zit twee weken in hechtenis en gaat in hoger beroep. Dat schrijft de Noorse krant Verdens Gang (VG).

Zaak
De piloot wordt aangeklaagd voor dronkenschap tijdens werktijd. Hij moet 14 dagen de gevangenis in om zijn proces af te wachten. Waarschijnlijk dient de zaak volgende week bij de rechtbank.

Hoger beroep
Kristin Mork, de advocaat van de piloot, zegt dat de man in hoger beroep gaat. “Het alcoholpercentage dat gemeten was, was boven het limiet, maar het was wel erg laag”, aldus Mork.

Controle
In een verklaring zegt KLM: “In Oslo is een vlieger in hechtenis genomen na een alcoholcontrole door de luchthaven. Wij willen niet verder ingaan op deze zaak omdat er nu een onderzoek loopt. In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat bij KLM geldt dat alcohol en vliegen niet samen gaan. Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/