fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

AirBaltic sluit deal voor dertig Bombardier CS300’s

AirBaltic heeft samen met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier een deal gesloten om dertig CS300’s te kopen met een optie om nog eens hetzelfde aantal vliegtuigen aan te schaffen, zo meldt de Letse luchtvaartmaatschappij.

CS300’s
De order voor de 30 Bombardier CS300’s komt nadat airBaltic eerder dit jaar de achtste CS300 van een vorige bestelling in ontvangst heeft genomen. Die bestelling bestond uit twintig CS300’s waarvan de laatste 12 tegen 2019 geleverd zullen worden. De eerste vliegtuigen van de nieuwe bestelling zullen in het vierde kwartaal van 2019 aan de Letse maatschappij overgedragen worden. De cataloguswaarde van de dertig CS300’s ligt op 2,9 miljard dollar (2,48 miljard euro).

Grootste
Volgens Uldis Augulis, minister van Verkeer van Letland is de bestelling: “de grootste investering in de geschiedenis van Letland en speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de luchtinfrastructuur van de Baltische regio met verstrekkende gevolgen voor de export, economie en banen.”

Vloot
De gemiddelde leeftijd van de Bombardier toestellen van airBaltic bedraagt zo’n twee jaar. Het aantal toestellen van Bombardier in de vloot bestaat uit acht CS300’s en twaalf Q400 NextGen’s. Daarnaast heeft airBaltic nog vijf Boeing 737-500’s en zes Boeing 737-600’s in de vloot.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button