AirlinesOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

Delta verwacht vertragingen door storm Alberto

Delta Air Lines maakt zich op voor de eerste grote storm van het jaar. Storm Alberto wordt in de loop van de middag verwacht aan de zuidoost-kust van de Verenigde Staten aan land te komen, zo meldt de Amerikaanse airline.

Panama
De storm zal iets ten westen van Panama City aan land komen. Naar verwachting zullen de zijwinden een snelheid van 45 tot 55 mijl per uur (72,4 tot 88,5 kilometer per uur). Hierdoor verwacht Delta dat er verschillende vluchten vertraging zullen oplopen of geannuleerd moeten worden door Alberto.

Verder
In de loop van de week zal de storm verder landinwaarts trekken. De meeste vliegvelden die hinder van de storm zullen ondervinden liggen volgens Delta in Florida. Reizigers die via de vliegvelden van Destin, Key West, Panama City, Pensecola en Tallahassee reizen kunnen hun ticket omboeken tot 1 juni. Ook als ze via het vliegveld van Mobile in de staat Alabama reizen kunnen zij het ticket omboeken.

Noodtoestand
In de staten Florida en Alabama is er in 107 gemeenten de noodtoestand uitgeroepen. En in Mississippi wordt de National Guard ingezet om de veiligheid van de burgers te waarborgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button