Frequente reizigerLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

E-pier Schiphol kleurt Delfts Blauw

Passagiers die via de E-pier op Schiphol aankomen worden de komende jaren verwelkomd door typische Nederlandse kunst, namelijk 12 Delfts Blauwe vazen uit de tuin van Paleis Het Loo, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Vazen
De twaalf vazen die uit de tuin van Paleis Het Loo, in de buurt van Apeldoorn, worden de komende jaren ondergebracht in de E-pier van Schiphol. De vazen zijn ontworpen door de Nederlandse designer Mae Engelgeer.

© Schiphol

Kunst
Schiphol vindt het belangrijk dat passagiers zich welkom voelen en verrast worden. Kunst heeft daar een speciale rol in. Voor sommige passagiers is het een eerste kennismaking met het culturele aanbod in Nederland. Volgens de luchthaven is het ruimtelijke, lichte karakter van de E-pier een mooie neutrale omgeving voor de bijzondere Delfts blauwe presentatie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button