AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa zet vlootvernieuwing met zes A320’s verder door

Lufthansa heeft een optie om zes Airbus A320neo’s te kopen verzilverd, zo meldt de Europese vliegtuigfabrikant. Hiermee zet Lufthansa de vlootvernieuwing- en uitbreiding verder door.

Airbus
Met de verzilverde optie van Lufthansa om zes nieuwe A320neo’s aan te schaffen, komt de totale order voor de Duitse maatschappij op 122 toestellen van de A320neo-familie te liggen. Specifiek bestaat de order uit 77 A320neo’s en 45 A321neo’s. Met vorige bestellingen meegerekend heeft Lufthansa op dit moment 395 toestellen uit de A320-familie in het orderboek van Airbus staan.

Vlootvernieuwing
Begin mei liet de Lufthansa groep weten zijn vlootvernieuwing– en uitbreiding door te zetten. De raad van toezicht keurde de bestelling van maximaal zestien nieuwe toestellen goed.

SWISS
Bij de vlootvernieuwing horen niet enkel Airbus toestellen. Dochteronderneming SWISS kan twee Boeing 777-300’s tegemoet zien. Deze worden begin 2020 verwacht en zullen worden gebruikt om het netwerk verder uit te breiden. Lufthansa Cargo krijgt twee Boeing 777F’s. Lufthansa: “Deze vervangen in de toekomst de MD11’s. Daarmee wordt tegelijkertijd het brandstofverbruik teruggebracht, het geluid verminderd en de kosten per eenheid gaan omlaag.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button