fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsRuimtevaart

Virgin-baas Branson maakt zich klaar voor het heelal

Richard Branson, de baas van Virgin, maakt zich klaar om naar de ruimte te gaan. Tegen BBC Radio 4 zegt hij dat hij binnen enkele maanden wil gaan. “Er staan spannende tijden voor de deur”, aldus Branson.

Fit
In het radioprogramma You and Yours zegt hij dat momenteel astronautentraining volgt. “Ik ben bezig met fitness training, G-krachten training en andere trainingen zodat mijn lichaam met alles om kan gaan als ik in de ruimte ben.”

Ruimtetoerist
Branson zegt dat hij de eerste ruimtetoerist wil zijn. Zijn astronautentraining zou heel goed gaan en vier keer per dag tennissen heeft er volgens hem voor gezorgd dat hij fitter is geworden. “Ik ben ook bezig met vliegeren en fietsen. Ik probeer alles te doen wat me zo fit mogelijk maakt.”

Incident
Eerder dit jaar voltooide Virgin Galactic een supersonische testvlucht van het passagiers-ruimteschip SpaceShipTwo. Dat was de eerste vlucht voor het nieuwe voertuig na het uiteenvallen van het vorige ruimteschip in 2014. Hierbij raakte een piloot zwaar gewond en de ander moest het met de dood bekopen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button