fbpx
Editors choiceLiefhebberNieuws

Woensdrecht dicht; vreemde vogel op Schiphol

Omdat vliegbasis Woensdrecht dicht is, staat maandag een ‘vreemde vogel’ op luchthaven Schiphol. Een Airbus A320-200 van Air Corsica staat al de hele dag op Schiphol-Oost.

Spotters
Air Corsica vliegt niet op Nederlandse luchthavens, wat het toestel een opmerkelijke verschijning maakte op Schiphol en een geliefd foto-object voor spotters.

Vliegbasis
Het was de bedoeling dat de A320 naar Woensdrecht zou gaan, naar het voormalige Fokker, nu GKN. Volgens een woordvoerster van vliegbasis Woensdrecht kon het toestel daar echter niet landen. “Omdat het vliegveld gesloten is.”

Luchtverkeersleiders
Dit heeft alles te maken met krapte in de bezetting bij de luchtverkeersleiders. “Door onvoorziene omstandigheden is er daarom vandaag geen inkomend en uitgaand vliegverkeer mogelijk. De veiligheid staat natuurlijk altijd voorop,” benadrukt de zegsvrouw.

Vertrekken
Het vliegtuig maakte in de vroege ochtend wel even aanstalten om te vertrekken, maar keerde weer terug. Mogelijk kan het toestel dinsdag alsnog naar Woensdrecht.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button