AirlinesNieuwsProfessional

Cabin crew Ryanair dreigt met staking volgende maand

De cabin crew van de Ierse prijsvechter Ryanair dreigt met stakingen aan het einde van volgende maand, als de maatschappij niet aan een serie van eisen ingaat, zo meldt The Irish Times.

Madrid
In Madrid zijn de Spaanse, Portugese, Belgische en Italiaanse vakbonden die het cabinepersoneel van Ryanair vertegenwoordigen samengekomen. De maatschappij heeft sinds afgelopen december deze bonden erkend. Tijdens deze bijeenkomst werd er besproken of er actie ondernomen moet worden als Ryanair niet ingaat op verschillende eisen van de vakbonden.

Staken
Als Ryanair niet ingaat op verschillende eisen van de vakbonden tegen 30 juni, zal het cabinepersoneel daarna het werk neerleggen. Een precieze datum/data zijn nog niet bekend gemaakt.

Eisen
Een van de eisen die hoog op de lijst staat van de vakbonden, is dat Ryanair de arbeidsvoorwaarden en wetten van het land toepast van waar het cabinepersoneel werkzaam is. Ook willen ze dat Ryanair onderhandelt met de door de vakbonden gekozen werknemersvertegenwoordigers.

Piloten
Sinds vorig jaar is Ryanair niet alleen in gesprek met het cabine personeel maar ook met de piloten. Sindsdien heeft Ryanair basis-erkenningsovereenkomsten bereikt met verschillende pilotenvakbonden, waaronder de British Airline Pilots ‘Association.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/