AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Condor-vliegtuig maakt voorzorgslanding na botsing vogels

Een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor heeft een voorzorgslanding moeten maken op het internationale vliegveld van Moi in Mombasa, nadat er twee vogels in de motor waren gevlogen, zo melden verschillende Afrikaanse media.

Kraaien
Volgens een getuige gebeurde het incident kort na het opstijgen van de Condor Boeing 767-300, met registratie D-ABUM. Het vliegtuig vertrok van het Keniaanse vliegveld Moi, vlakbij de tweede stad van Kenia Mombasa gelegen, toen er twee kraaien in één van de motoren vlogen. De piloten vlogen hierop terug naar het vliegveld.Zanzibar
Het vliegtuig vertrok vanmorgen rond half 10 lokale tijd met als eindbestemming Zanzibar. De passagiers in het vliegtuig bleven allen ongedeerd en werden naar een hotel in de buurt gebracht. Daar blijven ze tot morgen waarna ze hun reis kunnen vervolgen.

Birdstrike
Botsingen met vogels, een zogeheten birdstrike, komen vaak voor. Meestal zorgt het voor kleine schade aan een vliegtuig, maar soms kan het ernstige gevolgen hebben als ze tegen of door een van de cockpitramen vliegen. Als een motor uitvalt, doordat er een vogel is ingevlogen, kunnen piloten het toestel nog vaak veilig aan de grond zetten aangezien ze getraind zijn om ook met één motor te vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button