AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsProfessional

‘Grap’ over bom aan boord zorgt voor paniek en gewonden

Een ‘grap’ van een passagier over een bom aan boord van een toestel van het Indonesische Lion Air, zorgde voor paniek bij de andere reizigers, waardoor er elf mensen gewond raakten, zo melden verschillende Indonesische media.

Bom
Cabinepersoneel van Lion Air verwijderden afgelopen maandag een passagier, aan boord van een vlucht die zou opstijgen vanaf het Supadio International Airport in Pontianak en naar Soekarno Hatta International Airport zou vliegen, nadat hij een grap over een bom aan boord maakte.

Boos
De man maakte de grap omdat hij boos zou zijn geweest dat een van de cabin crewleden zijn tas in in de passagiers cabine wilde plaatsen. Andere passagiers hoorden “bom aan boord” en raakten hierdoor in paniek.

Paniek
In de paniek die ontstond openden reizigers de nooddeur en liepen zij uit het vliegtuig de vleugel op om er daarna vanaf te springen. In het tumult raakten elf mensen gewond waaronder een kind. De man die de grap maakte is naar het politiebureau van Pontianak overgebracht voor verder onderzoek.

Tweede
Het is de tweede keer in korte tijd dat bij Lion Air iemand een ‘grap’ maakte over een bom aan boord. Ook op 27 mei deed zich eenzelfde voorval voor, toen raakte niemand gewond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button