fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

SAS-vlucht uitgeweken naar Schiphol – Update

Vlucht SK4743 van Scandinavian Airlines (SAS) maakte vanmorgen rond 10:10 uur Nederlandse tijd op Schiphol een voorzorgslanding vanwege rook in de cabine, zo blijkt uit audio tussen de piloten en de luchtverkeersleiding. Eerder werd gemeld dat er rook in de cockpit zou zijn.

Vlucht
De Boeing 737-800 van Scandinavian Airlines met registratie LN-RRH landde vanmorgen op Schiphol nadat het om 08:10 uur Nederlandse tijd uit Oslo vertrokken was richting Brussel. Wegens rook in de cabine maakte de piloten een voorzorgslanding op het Amsterdamse vliegveld.

Audio
Uit audiofragmenten is op te maken dat de piloten om 09:52 uur Nederlandse tijd deze melding maken: “mayday mayday mayday, Scandinavian 4743, we have smoke in the cabin and request a divertion to AMS.” De luchtverkeersleiding van Schiphol geeft toestemming tot landen en vraagt enkele minuten later of ze support nodig hebben op de landingsbaan. De piloten antwoorden bevestigend: “Afirm, we do have smoke in the cabin.”

Dordrecht
De piloten draaiden het toestel boven de Biesbosch om en vlogen over Dordrecht en Gouda naar Schiphol waar ze om iets na achten het vliegtuig aan de grond zetten.

Grond
Een woordvoerder van Schiphol vertelt dat het toestel nog aan de grond staat en dat alle passagiers zich ook nog in het toestel bevinden. Technici zijn ook aan boord om de oorzaak van de rookontwikkeling te onderzoeken. Als zij het mankement gevonden en verholpen hebben zal de vlucht verder gaan naar de eindbestemming Brussels Airport.

Vertrek
Het is nog niet duidelijk wanneer en of de Boeing van SAS weer vanaf Schiphol zal vertrekken, dat hangt af van de tijd die de technici nodig hebben om het mankement te verhelpen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button