IncidentenNieuwsProfessional

Zoektocht naar MH370 gestaakt

De zoektocht van het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity naar vlucht MH370 is vandaag stop gezet. Vorige week kondigde de Maleisische overheid aan dat op 29 mei de zoektocht niet meer verder gezet wordt.

90
Ocean Infinity zocht 90 dagen lang, met behulp van diepzee apparatuur, naar de op 8 maart 2014 verdwenen vlucht van Malaysia Airlines. In die periode onderzochten zij nieuwe gebieden waar de Boeing 777 in zee verdwenen zou kunnen zijn. De zoektocht heeft niets opgeleverd.

Betalen
Als het bedrijf binnen 90 dagen de vermiste MH370 zou vinden, dan beloofde de Maleisische regering Ocean Infinity 70 miljoen dollar (59,57 miljoen euro) te betalen, als ze niks zouden vinden betaalde de regering niks.

Beëindigd
In januari 2017 werd de officiële zoektocht beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht.

MH370
Aan boord van de Boeing 777, op vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking, bevonden zich 239 mensen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close