fbpx
InnovatieNieuwsProfessional

Airbus maakt serieus werk van vliegende taxi’s

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft een flinke stap gezet in het verwezenlijken van zelf-vliegende taxi’s en andere transportmethoden die in de toekomst gebruikt kunnen worden, zo meldt Airbus.

Innovatie
Airbus gaat serieus werk maken van futuristische transportmogelijkheden. De vliegtuigfabrikant heeft de 40-jarige Eduardo Dominguez Puerta benoemd als hoofd van de nieuw opgerichte ‘Urban Air Mobility Unit’. Hij gaat aan de slag in het ‘Innovation Centre’ in Sillicon Valley, waar hij samen met verschillende bedrijven en start-ups de ontwikkeling van toekomstige transportmogelijkheden in gang zet.

Vahana
Projecten die Airbus gaat ontwikkelen zijn een prototype van een zelf-vliegende taxi genaamd CityAirbus. Ook wordt er verder gewerkt aan Vahana, een elektronische vliegende taxi en Voom, een platform waarbij er online een helikopter geboekt kan worden.

Pop.up
Deze ontwikkelingen maakte Airbus bekend tijdens een technologie conferentie in Parijs, genaamd VivaTech. Daar lieten zij ook elektronische drone, genaam Pop.up, zien die in samenwerking met Audi is gemaakt.

Samenwerken
Tom Enders, topman bij Airbus, zegt over de projecten: “Na een verkenningsfase van twee jaar moeten we ons nu aanpassen, partnerschappen aanknopen met verschillende belanghebbenden, waaronder agentschappen voor de luchtveiligheid. Ook gaan we onze pilotprojecten, zoals CityAirbus, definiëren en uitvoeren. Terwijl we onze voertuigprojecten voortzetten, zal de nieuwe unit onafhankelijk zijn en openstaan voor samenwerking met andere voertuigfabrikanten.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button