AirlinesNieuwsProfessional

Geen onderzoek prijsstijging ticketprijs Lufthansa

De Duitse kartelvormingsautoriteit heeft besloten om geen onderzoek in te stellen naar Lufthansa wegens het verhogen van ticketprijzen na het faillissement van airberlin, zo meldt Reuters.

Klachten
De Duitse kartelvormingsautoriteit had klachten ontvangen over hogere ticketprijzen die Lufthansa gehanteerd zou hebben nadat de lokale concurrent airberlin failliet was gegaan. Hierdoor had Lufthansa een paar maanden een monopolie op enkele binnenlandse vluchten. De ticketprijzen voor die vluchten zouden door Lufthansa verhoogd zijn, aldus de mensen die een klacht hierover indienden.

Prijs
Het kartelbureau zag dat de ticketprijzen gemiddeld zo’n 25 tot 30 procent duurder waren op de routes die voorheen door airberlin gevlogen werden. Toen echter easyJet bepaalde delen van airberlin over had gekocht en daarna ook op Duitse routes vloog daalden die ticketprijzen weer.

Oordeel
Het oordeel van het kartelbureau over de kwestie luidt: “De prijsstijging is aanzienlijk, maar rechtvaardigt niet het aanzetten tot marktmisbruikprocedures.” Een woordvoerder van Lufthansa laat aan Reuters weten dat het bedrijf het eens is met deze beslissing, maar verder niet wil ingaan op de kwestie.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/