NieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVliegvelden

General aviation op Schiphol in nieuw licht

Schiphol werkt hard aan het platform voor general aviation (GA). Meerdere onderhoudswerkzaamheden worden tegelijk uitgevoerd.

Onderhoud
Een deel van het platform is afgesloten voor vliegverkeer. Al weken worden er onderhoud gepleegd. Volgens een woordvoerder van Schiphol wordt de platform verharding vernieuwd. Daarnaast worden oude goten vervangen en extra goten bijgeplaatst.

Licht
De lichtmasten worden ook vervangen. Op het platform stonden nog conventionele breedstralers die veel energie verbruiken. Vorig jaar werden dezelfde masten vervangen op P57. Dat parkeerterrein is aangrenzend aan het GA-platform. Op P57 zijn er moderne LED-lampen voor teruggekomen.

Verkeer
Het GA-verkeer zorgde in 2017 voor ongeveer 50.000 vliegbewegingen op Schiphol. Dat is 10 procent van het totaal. Die bewegingen worden niet meegeteld in het maximale aantal van 500.000 bewegingen op jaarbasis.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/