AirlinesEditors choiceNieuwsProfessionalRoutes

Singapore Airlines vliegt langste lijnvlucht in oktober

Vanaf 11 oktober voert Singapore Airlines directe vluchten uit tussen New York en Singapore. Met een afstand van 16.700 kilometer is dit de langste lijnvlucht die gevlogen wordt, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore.

Langste
Singapore Airlines vliegt vanaf 11 oktober op de route New York Newark en Singapore. De afstand tussen beide steden bedraagt 16.700 kilometer. In totaal zal deze langste lijnvlucht 18 uur en 45 minuten in beslag nemen. De route wordt in het begin drie keer per week gevlogen, maar vanaf 18 oktober wordt deze vlucht dagelijks uitgevoerd.

ULR
De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A350-900ULR (ultra long range). Singapore Airlines is de eerste klant voor dit toestel, waar 161 passagiers in kunnen plaatsnemen. Het toestel is opgedeeld in twee klassen, wat neerkomt op 67 stoelen in businessclass en 94 stoelen in premium economy. Singapore Airlines heeft er voor gekozen om geen economy stoelen in de ULR te plaatsen. In totaal heeft de airline zeven A350-900ULR’s bij Airbus in bestelling staan. De eerste zal, als alles volgens planning verloopt, in september arriveren en de resterende zes vliegtuigen moeten tegen het eind van dit jaar in de vloot van de maatschappij opgenomen zijn.

Los Angeles
In de nabije toekomst zal ook de route tussen Singapore en Los Angeles met een A350-900ULR gevlogen worden. Verdere details over deze vlucht worden binnenkort door de maatschappij naar buiten gebracht.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button