fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

‘Vreemde vogel’ is vlootuitbreiding Air Corsica

De vreemde vogel, de Airbus A320-200 die maandag onverwacht op Schiphol stond, is een vlootuitbreiding van Air Corsica. Dat laat de maatschappij weten.

Woensdrecht
Het toestel zou eigenlijk naar Woensdrecht vliegen, maar de vliegbasis was maandag gesloten. Dat had te maken met krapte in de bezetting bij de luchtverkeersleiding.

AirAsia
Air Corsica vliegt niet op Nederlandse luchthavens, wat het toestel tot een aparte verschijning maakte. Volgens de woordvoerster van de maatschappij van het Franse eiland Corsica, is de Airbus gehuurd ten behoeve van vlootuitbreiding. “Het was van AirAsia.” De A320 was al overgespoten.

Fokker
“Nu is het vliegtuig bij Fokker om verder aangepast te worden in de huisstijl van Air Corsica”, aldus de woordvoerster. De vloot van de maatschappij telt daarmee twaalf toestellen: zes ATR72-500’s en zes Airbus A320’s. De omgebouwde A320 wordt op 18 juni in gebruik genomen.

Continent
Air Corsica vliegt vanaf vier luchthavens op het eiland (Calvi, Bastia, Ajaccio en Figari) naar tal van Franse steden op het continent en Londen Stansted en Brussel Charleroi.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button