AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Zoektocht MH370 nog niet helemaal voorbij

De zoektocht naar de vermiste vlucht MH370 door het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity, is nog niet helemaal voorbij, zo meldt The Guardian.

Puls
Ocean Infinity gaat nog één plek onderzoeken waar ze misschien een flight recorder van de vermiste Malaysia Airlines vlucht MH370 kunnen vinden. Op die plek werd in 2014 een radiopuls waargenomen door een Chinees schip met eenzelfde frequentie als die van een vluchtrecorder.

Aanwijzingen
Daarnaast zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad tijdens een persconferentie dat de, sinds 29 mei stopgezette, zoektocht naar de Boeing 777 van Malaysia Airlines, verder kan worden gezet als er nieuwe aanwijzingen aan het licht komen.

Beëindigd
In januari 2017 werd de officiële zoektocht beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht. Ocean Infinity gaat nog één laatste poging doen voordat ze terug naar de Verenigde Staten varen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close