fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Zoektocht MH370 nog niet helemaal voorbij

De zoektocht naar de vermiste vlucht MH370 door het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity, is nog niet helemaal voorbij, zo meldt The Guardian.

Puls
Ocean Infinity gaat nog één plek onderzoeken waar ze misschien een flight recorder van de vermiste Malaysia Airlines vlucht MH370 kunnen vinden. Op die plek werd in 2014 een radiopuls waargenomen door een Chinees schip met eenzelfde frequentie als die van een vluchtrecorder.

Aanwijzingen
Daarnaast zei de Maleisische premier Mahathir Mohamad tijdens een persconferentie dat de, sinds 29 mei stopgezette, zoektocht naar de Boeing 777 van Malaysia Airlines, verder kan worden gezet als er nieuwe aanwijzingen aan het licht komen.

Beëindigd
In januari 2017 werd de officiële zoektocht beëindigd. Sinds het toestel vier jaar geleden verdween werd er gezocht door Australische, Chinese en Maleisische onderzoekers. Op een aantal aangespoelde onderdelen na is niks van het verdwenen toestel opgespoord. Er is meer dan 120.000 vierkante kilometer oceaanbodem afgezocht. Ocean Infinity gaat nog één laatste poging doen voordat ze terug naar de Verenigde Staten varen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button