fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessional

Geen overschreden geluidsnormen Maastricht Aiport in 2017

Het Maastricht Aachen Airport heeft in het afgelopen jaar de grenswaarden voor de geluidsbelasting niet overschreden, zo blijkt uit de handhavingsrapportage van de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Handhavingsrapport
Uit het handhavingsrapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport komt naar voren dat Maastricht Aachen Airport geen geluidsnormen heeft overschreden in het afgelopen jaar. De luchthaven leverde de milieugegevens wel te laat in.

Afwijkingen
De inspectie heeft twee afwijkingen geconstateerd. Zo vertrok er van de 32 uitgevoerde nachtvluchten (na 23:00 uur) één onrechtmatig vanaf het vliegveld. De tweede constatering was een vlucht die afweek van de voorgeschreven vertrekroute. De luchthaven en betrokken luchtvaartmaatschappij hebben over alle onrechtmatigheden een waarschuwingsbrief ontvangen. Bij de circuitvluchten zijn er geen onrechtmatigheden geconstateerd.

Maastricht
In 2017 daalde het aantal reizigers dat via Maastricht vertrok of aankwam met 5,1 procent ten opzichte het jaar daarvoor naar 167.544 passagiers. Het vrachtvervoer daarentegen steeg sterk met 43 procent naar 87 duizend ton aan vervoerde vrachtgoederen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button