fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IATA: winst luchtvaartmaatschappijen op hoogtepunt

De winst die luchtvaartbedrijven momenteel genereren zijn waarschijnlijk op het toppunt van hun cyclus, zo zei Alexandre de Juniac, topman van de International Air Transport Organisation (IATA) tijdens een bijeenkomst in Sydney.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de winstgevendheid voor luchtvaartmaatschappijen is volgens Juniac bereikt. Volgens hem zal de winstgevendheid volgende jaar “minder postitief” zijn. De belangrijkste reden hiervoor is volgens hem de stijgende brandstofkosten.

Brandstof
Het is het negende opeenvolgende jaar dat de luchtvaartsector winstgevend is, maar dit zal in de toekomst minder worden. Vooral de stijgende brandstofprijzen zullen volgens Juniac een “significante impact” hebben op de luchtvaartmaatschappijen. Als zij de brandstofkosten doorrekenen in de ticketprijzen is de kans aanwezig dat minder mensen met het vliegtuig reizen en hierdoor de winst lager uitvalt dan in de afgelopen jaren.

Vooruitgang
In zijn speech bij de Australasian Aviation Press Club vertelde Juniac ook nog dat er flinke vooruitgang is geboekt op het gebied van veiligheid en beveiliging in de luchtvaart, zowel op luchthavens als vliegtuigen. Ook maakt de sector goede stappen in het duurzamer worden. Een probleem die zich wereldwijd voordoet is volgens hem de ontwikkelingen rond infrastructuur. Een reden hiervoor zou zijn dat overheden “de invloed van de private sector op vliegvelden” willen versnellen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button