IndustrieNieuwsProfessionalVeiligheid

Meer 787’s aan de grond door problemen Rolls-Royce motor

Rolls-Royce verwacht een stijging in het aantal Boeing 787’s, die uitgerust zijn met de Trent 1000 motoren, die niet op vluchten ingezet kunnen worden. De reden hiervoor zijn problemen met de motoren die onderzocht moeten worden, zo meldt bloomberg.

Stijging
Op dit moment staan er zo’n 35 Boeing 787’s aan de grond, deze toestellen worden onderzocht naar zwakheden in de door Rolls-Royce gebouwde motoren. Naar verwachting zal dit aantal stijgen naar 50 vliegtuigen. De piek van het aantal toestellen dat niet op vluchten ingezet kan worden, wordt verwacht voor het verstrijken van de deadline waarbij alle 787’s gecontroleerd moeten zijn.

Onaanvaardbaar
“We erkennen volledig de onaanvaardbare niveaus van disruptie waarmee onze klanten worden geconfronteerd,” zegt Chris Cholerton, de president bij de Rolls-Royce civiele lucht- en ruimtevaarttak, in een verklaring. “Hoewel we verwachten dat het aantal getroffen vliegtuigen op korte termijn zal stijgen naarmate de deadline voor de voltooiing van de initiële inspecties nadert, hebben we er vertrouwen in dat we de juiste capaciteiten hebben om de extra werklast aan te pakken.”

Compressor
Het probleem zit in een blad van de ‘Package C compressor’ in de Trent-1000. De bladen kunnen volgens vliegtuigbouwer Boeing minder stevig zijn dan zou moeten. Als bij inspecties problemen gevonden worden, moet het blad vervangen worden.

380 motoren
Ongeveer 380 motoren zijn uitgerust met de Package C compressor. Andere motoren zijn uitgevoerd met de Package A of B compressor.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button