AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Optie voor Ryanair om Laudamotion volledig te kopen

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft ingestemd met een optie om binnen nu en vier jaar volledig eigenaar te zijn van het Oostenrijkse Laudamotion, zo meldt Ryanair.

Overname
Ryanair wacht op dit moment op goedkeuring van de EU om 75 procent van de aandelen van Laudamotion te mogen kopen. Ryanair nam in eerste instantie een belang van bijna 25 procent. Na goedkeuring van de EU zal dit percentage verhoogd worden naar 75 procent. Niki Lauda blijft de baas en zal het beleid uitzetten. Laudamotion moet een lowcost maatschappij worden, met haar basis in Oostenrijk.

Optie
Een woordvoerster van Ryanair vertelde tegen de Oostenrijkse krant Kurier dat Laudamotion en Ryanair tot een overeenkomst zijn gekomen om ook de rest van de Oostenrijkse maatschappij over te kopen. Volgens de krant zou topman van Ryanair, Michael O’Leary, een “vreemd hoog bedrag” moeten neertellen om de rest van Laudamotion in handen te krijgen.

Investering
Om Laudamotion te helpen met de stijgende brandstofprijzen en winstgevend te worden, geeft Ryanair aan de investering in de Oostenrijkse vlieger te willen verhogen met 20 miljoen euro naar 120 miljoen euro.

Vluchten
Laudamotion begint vanaf 2 juni vluchten uit te voeren vanaf de Oostenrijkse basis in Wenen met 4 vliegtuigen. Sinds maart vliegt Laudamotion al vanaf Duitsland en Zwitserland.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button