AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersgroei april lager dan vorige maand

De passagiersgroei in de maand april is gestegen met 6,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking met afgelopen maart is de groei met 3,5 procent afgenomen, zo meldt de International Air Transport Associaton (IATA).

April
Afgelopen april is de vraag naar vliegreizen, gemeten in het aantal gevlogen kilometers door passagiers, gestegen met 6,2 procent ten opzichte van april vorig jaar. In maart steeg het aantal passagiers met 9,5 procent, toen de snelste groei sinds 12 maanden.

Record
De capaciteit steeg afgelopen maand met 5,9 procent ten opzichte van april vorig jaar. De bezettingsgraad op vliegtuigen steeg met 0,2 procentpunt naar 82,3 procent, een record voor de maand april. Vorig jaar april bedroeg de bezettingsgraad 82,1 procent, wat toen ook een record was voor die maand.

Kosten
Voor het tweede kwartaal van dit jaar voorziet Alexandre de Juniac, voorzitter van IATA, een minder grote stijging in de vraag naar vliegreizen wegens de stijgende kosten. Vooral de brandstofprijzen stijgen, waardoor er minder lagere tarieven voor tickets aangeboden kunnen worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close