fbpx
Editors choiceIncidentenNieuwsNL NieuwsProfessional

Sportvliegtuig neergestort nabij Breda Airport – Update

Een sportvliegtuig is neergestort in de buurt van het Breda International Airport. De inzittende is omgekomen bij het ongeval, zo meldt Omroep Brabant.

Onweer
Het vliegtuig, een Piper PA-25 Pawnee, stortte rond 11:00 uur neer. Op dat moment regende en onweerde het flink in de omgeving, zo meldt Omroep Brabant. Het is niet bekend of dat de reden is waardoor de piloot in problemen kwam. Er werd een traumahelikopter opgeroepen die vanuit Vliegbasis Volkel moest komen, maar die is uiteindelijk niet meer geland. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Sleep
Een ervaren piloot die aanwezig was op het vliegveld laat aan Omroep Brabant weten dat het vliegtuig niet genoeg hoogte kreeg door de reclamesleep, de piloot had geen tijd meer om te corrigeren en is in een duikvlucht geraakt. “De piloot kreeg de instructie om de sleep te lossen, maar toen was het al te laat.”

Getuige
Een getuige die over de snelweg reed vertelt: “Hij vloog zo laag en was aan het tollen. Na de crash vloog hij meteen in brand. Het regende heel hard, het leek erop dat hij de snelweg wilde vermijden om te crashen. Ik zat met mijn dochtertje in de auto en ben enorm geschrokken.”

Luchtreclame
Het vliegtuig is van CNE Air Luchtreclame, zo bevestigt een medewerkster van het bedrijf. “Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd”, zegt ze tegen Omroep Brabant. Volgens de politie kwam het vliegtuig in de problemen tijdens het opstijgen. Het vliegveld had geen tijd om te reageren. De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal de crash onderzoeken. Een politiehelikopter vliegt over het gebied om foto’s te maken.

Afgesloten
Door de hulpdiensten die op de A58 staan is de snelweg tussen Breda en Bergen op Zoom, richting Roosendaal, ter hoogte van Rucphen afgesloten.


Tweede
Het is de tweede keer in korte tijd dat er een sportvliegtuig neerstort in Nederland. Vorige week crashte een Cessna in een polder in de Krimpenerwaard in Zuid-Holland.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button