NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Zwanenburgbaan in juni tijdelijk dicht voor onderhoud

De Zwanenburgbaan wordt tijdelijk gesloten voor regulier onderhoud. De baan zal vanaf 3 juni rond 23:00 uur tot en met 11 juni rond 06:00 gesloten blijven voor het vliegverkeer, zo meldt Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

Zwanenburgbaan
De Zwanenburgbaan wordt in juni afgesloten voor regulier onderhoud. De banen die dan extra gebruikt kunnen worden zijn de Buitenveldertbaan, de Schiphol-Oost baan en de Aalsmeerbaan. De laatste kan ook gebruikt worden voor nachtelijke vluchten.

Buitenveldertbaan
Op dit moment is de Buitenveldertbaan gesloten voor regulier onderhoud, tot en met 4 juni blijft de baan dicht. Ook wordt er landingsverlichting geplaatst aan de west-kant van de baan. De Schiphol-Oostbaan en de Kaagbaan kunnen meer gebruikt worden door het vliegverkeer.

Polderbaan
De Polderbaan heeft afgelopen april weer een onderhoudsbeurt gehad en moet er nu weer drie jaar tegenaan kunnen; in 2021 is deze aan de beurt voor groot onderhoud en wordt de hele baan onderhanden genomen. Tijdens de laatste onderhoudsbeurt is onder andere het asfalt gerepareerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button