AirlinesNieuwsProfessional

Airbus en Qatar Airways gevraagd voor opzetten airline

De Nigeriaanse overheid heeft de Europese vliegtuigbouwer Airbus en Qatar Airways benaderd om samen een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te zetten, zo meldt de Nigeriaanse nieuwssite thisdaylive.

Luchtvaartmaatschappij
De Nigeriaanse overheid heeft Qatar Airways benaderd om samen een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij op te richten, beginnende eind december 2018. Airbus zou al dicht bij een deal zijn om de vliegtuigen voor deze maatschappij te leveren, via een niet nader genoemde leasemaatschappij.

Qatar
Als de luchtvaartmaatschappij opgericht is, zou in het begin Qatar Airways vliegtuigen voor langeafstandsbestemmingen wet-leasen aan de airline. De crew zou dan afkomstig zijn uit Doha en niet uit het Afrikaanse land.

Airbus
Airbus zou bijna een deal hebben met de Nigeriaanse overheid om de vliegtuigen voor de maatschappij te leveren. De Europese vliegtuigfabrikant wil graag voet aan wal krijgen in het westen en centrum van het Afrikaanse continent. Nu is het vooral Boeing die in die contreien de scepter zwaait. Welke vliegtuigen Airbus zou leveren en wanneer het eerste toestel overhandigd zou worden is nog niet bekend.

Geld
De Nigeriaanse regering wil niet alleen een nationale luchtvaartmaatschappij oprichten, ook willen ze een vliegtuigleasebedrijf oprichten en onderhoudsfaciliteiten. Deze ondernemingen worden naar alle waarschijnlijkheid gefinancierd door internationale banken die gesteund worden door overheden.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/