fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Airbus en Qatar Airways gevraagd voor opzetten airline

De Nigeriaanse overheid heeft de Europese vliegtuigbouwer Airbus en Qatar Airways benaderd om samen een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te zetten, zo meldt de Nigeriaanse nieuwssite thisdaylive.

Luchtvaartmaatschappij
De Nigeriaanse overheid heeft Qatar Airways benaderd om samen een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij op te richten, beginnende eind december 2018. Airbus zou al dicht bij een deal zijn om de vliegtuigen voor deze maatschappij te leveren, via een niet nader genoemde leasemaatschappij.

Qatar
Als de luchtvaartmaatschappij opgericht is, zou in het begin Qatar Airways vliegtuigen voor langeafstandsbestemmingen wet-leasen aan de airline. De crew zou dan afkomstig zijn uit Doha en niet uit het Afrikaanse land.

Airbus
Airbus zou bijna een deal hebben met de Nigeriaanse overheid om de vliegtuigen voor de maatschappij te leveren. De Europese vliegtuigfabrikant wil graag voet aan wal krijgen in het westen en centrum van het Afrikaanse continent. Nu is het vooral Boeing die in die contreien de scepter zwaait. Welke vliegtuigen Airbus zou leveren en wanneer het eerste toestel overhandigd zou worden is nog niet bekend.

Geld
De Nigeriaanse regering wil niet alleen een nationale luchtvaartmaatschappij oprichten, ook willen ze een vliegtuigleasebedrijf oprichten en onderhoudsfaciliteiten. Deze ondernemingen worden naar alle waarschijnlijkheid gefinancierd door internationale banken die gesteund worden door overheden.

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button