fbpx
BestellingenFinancieelNieuwsProfessional

Meer orders voor Boeing dan Airbus in april

In de maand april heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing 10 bestellingen meer ontvangen dan Airbus, zo blijkt uit de cijfers van beide vliegtuigfabrikanten.

Orders
Afgelopen april ontving Boeing in totaal 78 bestellingen, waar bij de Europese concurrent Airbus dat er 68 waren. Het verschil in de waarde van de orders loopt verder uiteen. Samen haalden de bedrijven voor 11,2 miljard dollar (9,58 miljard euro) aan bestellingen binnen. Van dat bedrag ging er 7,8 miljard dollar naar Boeing en 3,4 miljard dollar naar Airbus.

Boeing
De 78 orders die Boeing ontving zijn onder te verdelen in 25 Boeing 787-9’s, 22 Boeing 787-8’s, 30 Boeing 737 MAX’s. De klanten voor deze toestellen zijn American Airlines (47 toestellen), UTair Aviation (30 toestellen) en  Uzbekistan Airways (één toestel). Het aantal bestellingen die geannuleerd werden bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer zijn, tot en met april, opgelopen naar 65.

Airbus
Bij de Europese vliegtuigbouwer werden er 68 toestellen besteld. Zo bestelde Druk Air één A320neo en Scandinavian Airlines 35 A320neo’s en één A330-300. Daarnaast kocht Allegiant Air één A320ceo en waren er twee, niet bekend gemaakte, klanten die gezamenlijk vijf A319ceo’s, drie A320ceo’s en 22 Airbus A319neo’s bestelden. In de eerste vier maanden van dit jaar werden er in totaal 50 bestellingen ingetrokken bij Airbus.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button