AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Philippine Airlines neemt eerste A321neo op in de vloot

Phillippine Airlines heeft de eerste Airbus A321neo voor de maatschappij ontvangen bij de Hamburgse fabriek van de vliegtuigfabrikant, zo meldt Airbus.

Eerste
Het is de eerste A321neo voor Philippine Airlines die zij in de vloot opnemen. In totaal heeft de airline 21 van hetzelfde type toestel besteld bij Airbus. In het vliegtuig is er plaats voor 166 personen, waarvan er 12 in businessclass kunnen plaatsnemen en 154 in economy.

Vloot
Van de 65 vliegtuigen in de vloot van Phillipine Airlines zijn er 55 van Airbus, bestaande uit 25 A320ceo’s, 15 Airbus A330’s en vijf A340’s. Later in het jaar ontvangt de maatschappij ook de eerste van zes A350-900’s. De andere tien toestellen in de vloot zijn Boeing 777’s.

PAL
Philippine Airlines, ook wel PAL genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen. De airline werd in 1942 opgericht en vliegt naar zo’n 40-tal bestemmingen. De maatschappij heeft een periode van drie jaar op de zwarte lijst van de Europese Unie gestaan, maar mag sinds 10 juni 2013 weer naar Europa vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button