fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Qantas en Air New Zealand sluiten codeshare overeenkomst

Qantas en Air New Zealand hebben een codeshare overeenkomst gesloten voor 115 binnenlandse vluchten in Australië en Nieuw-Zeeland, zo meldt de Australische luchtvaartmaatschappij.

Codeshare
Met de nieuwe codeshare overeenkomst wordt reizen binnen en tussen de beide landen makkelijker. Air New Zealand vliegt 30 routes voor Qantas en de Australische maatschappij vliegt 85 routes voor Air New Zealand. Vanaf 28 oktober van dit jaar gaat de regeling in.

©Qantas

Virgin
De codeshare overeenkomst met Qantas komt niet onverwacht. Eerder dit jaar werd de samenwerking tussen Virgin Australia en Air New Zealand opgezegd. Na een samenwerking van zeven jaar gaan de airlines ieder hun eigen weg. Sinds 2010 werken de maatschappijen samen, maar vanaf 27 oktober komt dit ten einde. Een dag later gaat de samenwerking met Qantas van start.

Mogelijkheden
De twee topmannen van beide airlines laten weten dat in de toekomst er misschien gekeken kan worden naar een verdere samenwerking. Zo hebben beide maatschappijen interesse in biobrandstoffen en zien ze nieuwe mogelijkheden in vracht- en grondafhandeling.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button