fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Boeing toont nieuw gevechtsvliegtuig in Finland

Boeing toont een variant van de F/A-18 Super Hornet, de vernieuwde EA-18G Growler, voor de eerste keer in Finland, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Finland
De vernieuwde Growler, een gevechtsvliegtuig dat via elektronische pulsen communicatiekanalen plat kan leggen en niet-gedetecteerd door radar kan worden, wordt voor de eerste keer in Finland getoond. Tijdens de 100e verjaardag van de Finse luchtmacht wordt er een vliegshow gegeven, en daar zal de Growler voor het eerst voor het publiek verschijnen.

Growler
De Growler is een doorontwikkelde tweepersoonsversie van de F/A-18F Super Hornet. De nieuwste variant wordt in Finland getoond, maar de vorige uitvoeringen zijn sinds 2007 in dienst bij de US Navy. De Growler kan een afstand van 2350 kilometer overbruggen en heeft een topsnelheid van mach 1,6 (1960 kilometer per uur).

Boeing
“De Finse luchtmacht is een al lang bestaande klant bij Boeing en we verheugen ons op de viering van hun 100-jarig jubileum,” zegt Gene Cunningham, vicepresident Global Sales, Defense, Space & Security. “Ons doel is om dat partnership nog vele jaren voort te zetten met de F / A-18 Super Hornet.”

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button