AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Geen vooruitgang in onderhandelingen grond-cao KLM

KLM heeft geen overeenstemming weten te bereiken met de bonden over een nieuwe cao voor het grondpersoneel. Na twee dagen van onderhandelingen is er volgens FNV Luchtvaart nog geen zicht op nieuwe cao-afspraken.

Salaris
De discussie ging vooral over het salaris van de grondmedewerkers, terwijl er ook onenigheid is over de werkdruk en uitstroom van personeel. “De discussie over loon nam zoveel tijd in beslag dat we nauwelijks hebben kunnen praten over de voor onze leden belangrijke eisen met betrekking tot werkdruk en uitstroommogelijkheden voor ouderen”, aldus Jan van den Brink van FNV Luchtvaart. Het personeel wil 3,5 procent meer salaris, meer vaste contracten en verlaging van de werkdruk.

Kans
FNV is bereid nog twee dagen van onderhandelingen te voeren om tot een akkoord te komen, ze geven de directie “nog één kans”. Op woensdag 20 en donderdag 21 juni gaan de partijen weer om tafel. Komende dinsdag gaan de FNV-leden in gesprek over de geboekte voortgang. “Wij gaan onze leden wel vragen om nog één keer geduld te hebben, alvorens we de streep in het zand trekken”, aldus Van den Brink.

Als er geen resultaat worden geboekt, volgen mogelijk acties.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close