fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Merendeel bewoners vond belevingsvlucht storend

Het grootste deel van de bewoners onder de toekomstige vliegroutes van Lelystad Airport heeft de belevingsvlucht woensdag als storend ervaren. Dat blijkt uit een enquête die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten uitvoeren.

Flevoland
Ook de eerste officiële geluidsmetingen werden bekendgemaakt. Vooral het noordoosten van Flevoland ondervindt hinder van de luchthaven. De locaties waar het gemeten geluidsniveau boven de 60 decibel lag waren allen in Flevoland. In Lelystad, Biddinghuizen en Dronten werd de vlucht het luidst gehoord.

Storend
De enquête werd als aanvulling op de eerste meetresultaten uitgevoerd onder 6000 bewoners langs de vliegroute. Onder hen noemt 39 procent de vlucht zeer storend, 27 procent heeft zich in mindere mate gestoord en 17 procent vond de vlucht helemaal niet storend. Het onderzoeksbureau Motivaction geeft aan dat de uitslag niet representatief is, maar slechts een goede basis is om de verschillende standpunten in kaart te brengen.

Ervaren
Woensdagavond werd door een Boeing 737-800 van Transavia een vlucht uitgevoerd om bewoners te laten ervaren wat voor geluid ze kunnen verwachten als de luchthaven in 2020 is geopend voor vakantievluchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button