fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Parkeerproblemen door snelle groei Maastricht Airport

Het snelgroeiende aantal passagiers op Maastricht Aachen Airport heeft ervoor gezorgd dat er een tekort aan parkeerplaatsen is ontstaan. De komende jaren moet er geïnvesteerd worden in de infrastructuur om verdere groei te kunnen faciliteren.

Spoedmaatregelen
Als noodmaatregel wordt nu een tijdelijk parkeerterrein aangelegd, zegt luchthavendirecteur Jos Roeven tegen De Limburger. Op een braakliggend terrein worden volgens Roeven alle voorzieningen, zoals slagbomen, beveiliging en een gratis shuttledienst naar de terminal gerealiseerd. De spoedmaatregelen worden genomen met oog op de komende vakantiedrukte.

Tij gekeerd
Jarenlang zag de toekomst van de luchthaven bij Beek er somber uit. Het aantal reizigers liep steeds verder terug en de financiële toestand verslechterde. Met de komst van nieuwe maatschappijen zoals Corendon lijkt het tij gekeerd. Het huidige parkeerterrein met 1200 plaatsen, dat recent is uitgebreid, is al te krap.

Parkeergarage
Ondertussen wordt gewerkt aan plannen voor een nieuwe parkeergarage, met plaats voor 6000 auto’s. De bouw moet voor de zomer van 2019 zijn afgerond.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button