FinancieelFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsZakelijke Reiziger

Staatssecretaris Snel: vliegtaks komt er uiterlijk 2021

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel is er zeker van dat de vliegtaks er komt. Zo bleek donderdag toen hij sprak op Radio 1. In het regeerakkoord is het invoeren van een belasting op vliegreizen genoemd als een van de agendapunten.

Europees
Uiterlijk in 2021 moet een vliegtaks, in welke vorm dan ook, zijn ingevoerd volgens Snel. In eerste instantie wordt gekeken of dit op Europees niveau kan worden vastgelegd, al lijkt dit moeilijk haalbaar. Als het niet Europees kan, dan komt er een nationale vliegtaks.

Plannen
De Tweede Kamer wordt binnenkort op de hoogte gebracht van de plannen door middel van een batenanalyse. Volgens de staatssecretaris is het raar dat de vervuiling door vliegtuigen niet wordt belast, terwijl dat bij andere voertuigen wel gebeurt. De maatregel moet 200 miljoen euro per jaar opleveren.

2009
Het is niet de eerste keer dat er een belasting komt op vliegtickets. In 2009 werd na grote weerstand de Nederlandse vliegtaks, die een jaar eerder werd ingevoerd, weer afgeschaft.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/