fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Staatssecretaris Snel: vliegtaks komt er uiterlijk 2021

Staatssecretaris van Financi├źn Menno Snel is er zeker van dat de vliegtaks er komt. Zo bleek donderdag toen hij sprak op Radio 1. In het regeerakkoord is het invoeren van een belasting op vliegreizen genoemd als een van de agendapunten.

Europees
Uiterlijk in 2021 moet een vliegtaks, in welke vorm dan ook, zijn ingevoerd volgens Snel. In eerste instantie wordt gekeken of dit op Europees niveau kan worden vastgelegd, al lijkt dit moeilijk haalbaar. Als het niet Europees kan, dan komt er een nationale vliegtaks.

Plannen
De Tweede Kamer wordt binnenkort op de hoogte gebracht van de plannen door middel van een batenanalyse. Volgens de staatssecretaris is het raar dat de vervuiling door vliegtuigen niet wordt belast, terwijl dat bij andere voertuigen wel gebeurt. De maatregel moet 200 miljoen euro per jaar opleveren.

2009
Het is niet de eerste keer dat er een belasting komt op vliegtickets. In 2009 werd na grote weerstand de Nederlandse vliegtaks, die een jaar eerder werd ingevoerd, weer afgeschaft.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button