fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

‘United hoopt terug te keren naar JFK’

United Airlines wil terugkeren naar New York JFK, zo blijkt uit een samengevatte presentatie van United-president Scott Kirby tijdens een transportconferentie, meldt FlightGlobal. De maatschappij ziet alleen “geen haalbare oplossing” om terug te keren.

Newark
De carrier uit Chicago vliegt sinds oktober 2015 niet meer op JFK, een van de hubs van concurrent Delta Air Lines. United verplaatste alle vluchten in de regio naar Newark Liberty. Volgens Kirby was dat een “verkeerde keuze”, zo liet hij eerder weten aan het personeel.

Slots
Om weer vluchten op JFK uit te kunnen voeren moeten slots worden verkregen, net als ruimte in de terminals en gates. United had 26 slots in gebruik op JFK, die uiteindelijk allemaal werden verkocht aan Delta.

Kirby wilde niet toelichten waarom United terug wil naar de New Yorkse luchthaven en welke bestemmingen van daaruit bediend zouden worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button