fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNL Nieuws

Zieke kinderen één dag piloot tijdens Hoogvliegerdag

Zeventig chronisch zieke en gehandicapte kinderen worden zaterdag 16 juni één dag piloot op Vliegbasis Leeuwarden tijdens de jaarlijkse Hoogvliegerdag. Stichting Hoogvliegers laat hun droom uitkomen als zij zelf een vliegtuig mogen besturen.

De vluchten worden uitgevoerd met ca. 20 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland.

Ambulancevliegtuig
Door de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Ouders, verzorgers en broers en zussen mogen ook mee met de vlucht. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

Simulatoren
Naast vliegen kunnen de kinderen ook aan andere activiteiten deelnemen. Er zijn verschillende gevechtsvliegtuigen te zien en er is een NH90 gevechtshelikopter te bekijken. Ook kunnen de kinderen oefenen op vliegsimulatoren en mogen ze met de brandweer op pad.

10 jaar
Stichting Hoogvliegers bestaat 10 jaar en heeft in ieder jaar bijna 1.000 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar, die chronisch ziek zijn of een beperking hebben, laten vliegen in een helikopter of vliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button