fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Air Belgium van start met eerste long-haul vlucht

Vandaag staat de eerste commerciële Air Belgium-vlucht op het programma. Na maanden van uitstel vertrekt om 14:10 uur van Charleroi de long-haul vlucht met bestemming Hongkong.

Twee vluchten
In eerste instantie worden twee vluchten per week uitgevoerd tussen Brussel en Hongkong. Dit worden in juli drie vluchten per week en in oktober vier. Air Belgium beschikt over twee Airbus A340’s, waarvan een deze maand nog wordt ingezet voor Air France. Eind juni komt er een derde toestel bij om een tweede Chinese bestemming toe te kunnen voegen.

Rusland
Beide A340’s hebben tot nu toe vluchten uitgevoerd voor onder meer Surinam Airways en TUI. De toestellen konden nog niet voor Air Belgium worden ingezet omdat er nog geen toestemming was verkregen om over Rusland te vliegen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om eind maart al naar Hongkong te vliegen.

Primeur
De eerste vlucht is ook voor de Brusselse luchthaven een primeur. Het is de eerste langeafstandsvlucht vanaf Charleroi.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button