fbpx
BestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

HNA Group bestelt 300 vliegtuigen bij COMAC

Het Chinese HNA Group heeft bij vliegtuigbouwer COMAC maar liefst 300 vliegtuigen besteld. Het gaat om 200 C919’s en 100 toestellen van het type ARJ-21, zo maakten de bedrijven zaterdag bekend.

Deal
Onduidelijk is of de vliegtuigen gedeeltelijk in optie zijn gezet of definitief besteld zijn. Ook is er niet bekendgemaakt voor welk bedrag HNA de deal heeft gesloten.

In het contract tussen de partijen is overeengekomen dat er een strategische samenwerking ontstaat waarin HNA de toestellen gebruikt en China en buitenlandse markten zoals Afrika. Dit geld voor onbepaalde tijd.

Wereldspeler
HNA Group timmert flink aan de weg in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf beheert onder meer Hainan Airlines en heeft een aandeel in het Franse Aigle Azur, het Braziliaanse Azul Linhas Aéreas Brasileiras en Virgin Australia. Ook onder andere vrachtvervoerder Yangtze River Express, Beijing Capital Airlines en cateraars Gategroup en Servair maken deel uit van het bedrijf.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button