IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

HNA Group bestelt 300 vliegtuigen bij COMAC

Het Chinese HNA Group heeft bij vliegtuigbouwer COMAC maar liefst 300 vliegtuigen besteld. Het gaat om 200 C919’s en 100 toestellen van het type ARJ-21, zo maakten de bedrijven zaterdag bekend.

Deal
Onduidelijk is of de vliegtuigen gedeeltelijk in optie zijn gezet of definitief besteld zijn. Ook is er niet bekendgemaakt voor welk bedrag HNA de deal heeft gesloten.

In het contract tussen de partijen is overeengekomen dat er een strategische samenwerking ontstaat waarin HNA de toestellen gebruikt en China en buitenlandse markten zoals Afrika. Dit geld voor onbepaalde tijd.

Wereldspeler
HNA Group timmert flink aan de weg in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf beheert onder meer Hainan Airlines en heeft een aandeel in het Franse Aigle Azur, het Braziliaanse Azul Linhas Aéreas Brasileiras en Virgin Australia. Ook onder andere vrachtvervoerder Yangtze River Express, Beijing Capital Airlines en cateraars Gategroup en Servair maken deel uit van het bedrijf.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close