fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Boeing en Safran concurreren op vliegtuigstartmotor-markt

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en het Franse technologiebedrijf Safran gaan samen vliegtuigstartmotoren ontwerpen, bouwen en onderhouden, zo meldt Boeing. Met deze stap wil Boeing met huidige fabrikanten concurreren.

APU
De twee bedrijven gaan Auxiliary Power Unites (APU) maken. Een APU is eenĀ een motor aan boord van een vliegtuig, die wordt gebruikt om de hoofdmotoren en de boordsystemen op de grond en, indien nodig, tijdens de vlucht te starten.

Belang
Zowel Boeing als Safran hebben een belang van 50 procent in het bedrijf. Naar verwachting wordt in het tweede deel van dit jaar de deal volledig gesloten, nadat alle goedkeuringen van regelgevende autoriteiten zijn ontvangen. Het bedrijf zal gevestigd worden in de Verenigde Staten.

Concurrentie
Met deze samenwerking neemt Boeing het op tegen de Amerikaanse bedrijven United Technologies en Honeywell. Beide bedrijven domineren op dit moment de APU-markt. Zo is Honeywell een belangrijke leverancier voor, nu nog Boeing, Airbus en de NASA. Eerder dit jaar kocht Boeing al vliegtuigonderdeel-fabrikant KLX.

Groei
Met deze stappen wil Boeing hun greep op de luchtvaartindustrie versterken. Tijdens de jaarlijkse Boeing bijeenkomst in mei gaf de topman van Boeing, Dennis Muilenberg, al aan dat “Boeing wereldwijde diensten ziet als de grootste kans op marktgroei.”

Safran
Safran is een Frans technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in onderdelen voor de luchtvaart, ruimtevaart en defensie. Sinds 1962 maakt het bedrijf APU’s en heeft in totaal meer dan 58.000 medewerkers in dienst. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 16,5 miljard euro.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button