fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVliegvelden

Hamburg Airport weer open; nog wel vertragingen

Hamburg Airport is sinds 06:00 uur vanmorgen weer open nadat het gisteren sinds 10:00 uur ‘s ochtends plat lag wegens een stroomstoring, zo meldt Hamburg Airport.

Vertraging
Ook al is de luchthaven weer open, de eerste vijf vluchten die deze ochtend zouden vertrekken werden alsnog geannuleerd. Iets na half zeven vanmorgen landde een Pegasus-vlucht vanuit Antalya, zo meldt het Duitse dpa. Reizigers moeten vandaag nog wel rekening houden met vertragingen of uitvallende vluchten.

Stroomstoring
Waarschijnlijk ontstond de stroomstoring gisteren door kortsluiting, maar het onderzoek naar de oorzaak loopt nog. Dat het vliegveld weer operationeel is, is te danken aan “het werk van de technici die onder hoge druk de stroomstoring verhielpen”, aldus het vliegveld.

Hamburg
In de eerste vier maanden van dit jaar passeerden er 4.978.968 reizigers de Hamburgse luchthaven, een daling van 0,7 procent ten opzichte van dezelfde vier maanden vorig jaar. Het aantal vluchtbewegingen nam ook af met 4,6 procent ten opzichte van de eerste vier maanden vorig jaar, en kwam uit op 46.175.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button