fbpx
InnovatieNieuwsProfessional

Snelle wifi vanaf 2019 beschikbaar voor Europese vluchten

Het Britse telecommunicatiebedrijf Inmarsat rolt de komende tijd European Aviation Network (EAN) in-flight 4G-wifi uit. Vanaf januari 2019 moet het snelle internet beschikbaar zijn voor Europese vluchten.

Satelliet
Door een samenwerking tussen Inmarsat en Deutsche Telekom zijn 300 grondstations geschikt gemaakt om overvliegende vliegtuigen te verbinden met internet. Op plekken waar geen grondstations zijn, schakelt het systeem automatisch over op het satellietnetwerk. Het gebied wordt gedekt door alle lidstaten van de EU inclusief Noorwegen en Zwitserland.

NLR
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum voerde eerder succesvolle tests uit met 4G-internet op vluchten boven Europa. British Airways zal als eerste maatschappij de techniek beschikbaar stellen voor passagiers. Ook Lufthansa is geïnteresseerd in het systeem. Inmarsat verwacht dat vooral businessjets gebruik zullen maken van het snelle internet.

Sneller
Wifi op Europese vluchten bestaat al wel. Zo biedt SAS ook op korte vluchten wifi aan, maar het internet is traag en relatief duur. Met het 4G-internet moet de snelheid flink omhooggaan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button