FinancieelNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

A380’s voor 1e keer uit elkaar gehaald voor onderdelen

Twee Airbus A380’s die in beheer zijn van een Duitse investeringsmaatschappij worden uit elkaar gehaald. Singapore Airlines gaf de twee Superjumbo’s terug aan de Dr. Peters Group, maar kon geen airline vinden die ze wilde laten vliegen, zo meldt de Dr. Peters Group. Nu worden de onderdelen van de vliegtuigen los verkocht.

Slopen
De Duitse investeerder kon geen nieuwe maatschappij vinden die de twee A380’s wilde inzetten op vluchten. Nadat de gesprekken met British Airways, HiFly en Iran Air op niks uitdraaiden, besloot de groep de A380’s te slopen en de onderdelen los te verkopen.

Opslag
Vorig jaar werden de twee Superjumbo’s naar Tarbes in de Franse Pyreneeën gevlogen, waar ze in een opslag werden gezet. Daar bleven ze staan tot er een beslissing werd genomen over het lot van de toestellen. Met de beslissing om onderdelen van de A380’s te verkopen kan de investeringsmaatschappij er alsnog financieel voordeel uithalen.

Rolls Royce
De twee A380’s worden niet volledig gesloopt, maar gestript van alle waardevolle onderdelen. Zoals het landingsgestel, elektronica en de Rolls Royce motoren. De motoren worden terug verhuurd aan Rolls Royce, zodat deze de motoren kan gebruiken voor reserveonderdelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button