fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Beslissing uitbreiding Heathrow in zicht

Het Britse kabinet zegt dat Europa’s grootste vliegveld Heathrow Airport, met een derde baan mag uitbreiden. Nu moet het Britse lagerhuis binnen 21 dagen hierover stemmen, zo melden verschillende Britse media.

Uitbreiding
Het Britse kabinet steunt de bouw van een derde baan van Heathrow Airport. De Britse minister van Transport, Chris Grayling zegt dat de uitbreiding van het vliegveld van nationaal belang is. Volgens hem hebben belangrijke ministers zich achter de beslissing geschaard. Nu moet er over de beslissing gestemd worden in het Britse lagerhuis, dit zal binnen 21 dagen gebeuren.

Generaties
Volgens Grayling zal de uitbreiding cruciaal zijn om ook na Brexit het Verenigd Koninkrijk goed in verbinding te laten staan met de rest van de wereld. Dit zal de economie voor toekomstige generaties ten goede komen, zo zegt hij. Het departement van transport berekende dat de uitbreiding van het vliegveld de Britse economie 74 miljard pond (84,63 miljard euro) in de komende 60 jaar zal opleveren.

Protest
Veel lokale partijen en actiegroepen zijn tegen de uitbreiding van het vliegveld wegens grotere geluidsoverlast, nachtvluchten en luchtvervuiling. Grayling zegt hierover: “mijn afdeling heeft plaatselijke bewoners ontmoet en begrijpt ten volle hun gevoelens, maar dit is een beslissing genomen in het nationaal belang en gebaseerd op gedetailleerd bewijs.”

Tegemoet
Grayling komt de omwonenden tegemoet door een verbod op nachtvluchten in te stellen en een commissie in het leven te roepen die de geluidsoverlast in de gaten houdt. Ook worden de omwonenden en omliggende gemeentes financieel gecompenseerd. Voor de compensatie wordt maximaal 2,6 miljard pond (3 miljard euro) uitgetrokken.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button