AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Emirates ook met A380 naar Osaka

Emirates plaats vanaf 28 oktober een Airbus A380 op de dagelijkse route tussen Dubai en het Japanse Osaka, hiermee wordt de huidige Boeing 777-300ER vervangen, zo meldt BusinessTraveller.

Osaka
Van alle bestemmingen waarop luchtvaartmaatschappijen met een A380 vliegen, wordt Osaka de 60e. Voor Emirates is het de tweede Japanse bestemming waar ze met een Superjumbo naar toe vliegen. Tussen Dubai en Tokio Narita wordt ook met een A380 gevlogen, enkel naar Tokio Hadena wordt niet met een A380 door Emirates gevlogen.

A380
De A380 van Emirates biedt reizigers stoelen aan in drie klassen. Zo zijn er 14 privécabines in eerste klas, 76 stoelen in businessclass en 399 zitplaatsen in economy. Met de inzet van de A380 wordt de capaciteit op de route naar Osaka met 38 procent verhoogd.

Duitsland
Eerder gaf Emirates al aan om vanaf 29 oktober met A380 naar Hamburg in Duitsland te vliegen. Een andere link tussen de A380 en Duitsland is de beslissing van de Duitse investeringsmaatschappij Dr. Peters Group om twee A380’s te ontmantelen en de onderdelen te verkopen. Het is de eerste keer sinds de lancering van de Superjumbo dat er A380’s gestript worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button