fbpx
CargoNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

BelugaXL stapje dichter bij eerste vlucht

De eerste BelugaXL, het nieuwste transportvliegtuig van Airbus, heeft de ‘grondvibratietest’ doorstaan en is hiermee een stapje dichter bij de eerste vlucht, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Test
Het doel van deze test is om het dynamische gedrag van het vliegtuig te meten en theoretische modellen van verschillende vliegomstandigheden te bevestigen, zoals manoeuvreren en vliegen en landen met windvlagen. Nu deze test geslaagd is, komt de BelugaXL weer een stap dichter bij de certificering van het toestel én een stap dichter bij de eerste vlucht die deze zomer gepland staat.

Beluga
De BelugaXL is de opvolger van de Beluga. Vanwege de grote hoeveelheid bestellingen voor de A350 en andere toestellen kunnen de huidige Beluga’s het vervoer van de onderdelen niet meer bijbenen. Het toestel moet in 2019 vliegen en in 2025 moeten de oude Beluga-toestellen vervangen zijn.

BelugaXL
Airbus is in 2015 begonnen met de productie van de Beluga XL. Het toestel heeft een lengte van 63,1 meter, een hoogte van 18,9 meter en een spanwijdte 60,3 meter. Vorig jaar januari bracht de vliegtuigbouwer een video uit over de geschiedenis van de Beluga.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button