AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Ethiopië wil Ethiopian Airlines privatiseren

De Ethiopische regering heeft de nationale luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines opengesteld voor buitenlandse investeerders, zo laat de regering weten in een statement.

Buitenland
Het is voor het eerst sinds 1991 dat de overheid van Ethiopië investeerders uit het buitenland een kans geeft om zich te mengen in Ethiopian Airlines. Bedrijven kunnen een minderheidsaandeel kopen, maar de overheid blijft de grootaandeelhouder.

Bedrijven
Niet alleen Ethiopian Airlines wordt toegankelijker voor zowel binnenlandse- als buitenlandse bedrijven. Ook Ethio Telecom, Ethiopian Electric Power en het Ethiopian Shipping & Logistics Services Enterprise, wordt opengesteld voor investeerders.

Ethiopian
Ethiopian Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van het continent Afrika. Zowel in aantal vervoerde passagiers, de omzet die de airline genereert en de omvang van de vloot, bestaande uit 100 vliegtuigen. Ook vliegt de maatschappij naar Europese bestemmingen zoals Genève, Barcelona en Istanbul. In totaal vliegt de Afrikaanse airline vanuit de basis in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, naar bijna 70 verschillende bestemmingen wereldwijd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button